Peerby GO: een serieus alternatief voor kopen!

De afgelopen maanden hielden we ons bij Peerby met één vraag bezig; hoe maken we spullen delen via Peerby nóg makkelijker? Om die vraag te beantwoorden gingen we om de tafel met allerlei soorten en maten Peerby-gebruikers. Van actieve leners tot gebruikers die nooit een oproep plaatsten. Met de verkregen inzichten gingen we aan de slag. Maanden experimenteren resulteerde in een nieuwe dienst die we met trots lanceren: Peerby GO. Spullen huren van je buren, die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. De volgende stap in ons jonge bestaan.

Daan Weddepohl

Serieus alternatief voor kopen
Vanaf Peerby’s prille begin hebben we als doel de wereld een beetje beter maken door iedereen toegang te bieden tot de overvloed aan spullen om ons heen. Dat bereiken we alleen als spullen delen een serieus alternatief is voor kopen. Daarvoor, wij zijn ook geen heilige boontjes, stellen wij, moet spullen delen minstens zo makkelijk zijn als kopen bij de aller-beste webwinkels, en misschien zelfs wel een beetje beter!

Lenen via Peerby voelt als een bijzondere gunst!
Zomaar iets lenen van een buur die je niet kent is bijzonder. Voor veel mensen voelt dat als een bijzondere gunst waarop je af en toe een beroep doet, hoorden we van onze leden. Van de Peerby Leendienst maak je bewust gebruik, daar neem je de tijd voor. Even onthaasten. Sinds Peerby’s start vinden over de wereld (!) duizenden ontmoetingen plaats tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Daar zijn we trots op. Vandaar dat de Peerby Leendienst vrolijk op onze servers blijft doordraaien!

Maar als je direct iets nodig hebt…
Echter wat als je weinig tijd hebt of met regelmaat iets nodig hebt? Of wat als je er zeker van wilt zijn dat je die bakfiets, decoupeerzaag of beamer op tijd weer terug krijgt van je buur. Dan is de Leendienst niet altijd de meest praktische uitkomst. Onze leden gaven aan bij de Leendienst onzekerheden te ervaren als: ‘Krijg ik wat ik zoek op tijd?’, ‘Voldoet het product dat mijn buurman aanbiedt aan mijn eisen?’ en ‘Staat mijn gebakken appeltaart als bedankje wel in verhouding tot een bladblazer?’ Met deze waardevolle feedback zijn we aan de slag gegaan.

Ons antwoord – Peerby GO!
Stel je voor: het is mooi weer, je zit in de tuin of in het park met je vrienden en je bedenkt; laten we gaan barbecuen. Geen gek idee! Je pakt je telefoon, drukt op een paar knoppen en een half uur later staat iemand voor je neus met de barbecue van je buur. Betaling gaat automatisch, en de volgende ochtend haalt de koerier of de eigenaar – als verhuurder kan je ervoor kiezen om hem zelf te bezorgen en op te halen – de barbecue weer op. Jij bent supersnel geholpen en je betaalt alleen voor de tijd dat je de barbecue gebruikt. Je buur verdient een centje bij; die inkomsten kan hij onder andere gebruiken voor onderhoud of vervanging van zijn barbecue. Op deze manier heb je toegang tot alles wat je nodig hebt waar en wanneer je maar wilt!

Duurzame onderneming
Door Peerby GO toe te voegen aan de Peerby ‘Leendienst’ zetten wij de volgende stap richting het bereiken van onze idealen; dagelijks delen mogelijk maken voor iedereen. Prettige bijkomstigheid is dat aan Peerby GO een duidelijk verdienmodel voor onze organisatie zit. Dat maakt ons op alle fronten een duurzame onderneming. Amsterdamse leden kunnen als eerste gebruik maken van Peerby GO. Zo willen we ons product blijven verbeteren en uitrollen. Wij kijken uit naar jullie feedback!

Nieuwsgierig geworden? Probeer ‘t uit!