Peerby lanceert app voor het lenen van spullen!

Je kent het wel, net verhuisd naar je nieuwe appartement, penthouse of studentenkamer. De plinten liggen op je te wachten in de logeerkamer, geen Wi-Fi, de muren nog kaal en waar moet je beginnen? Het moge duidelijk zijn, alles begint bij goed gereedschap: je hebt klus spullen nodig. Maar waarom zou je de boormachine of plintenknipper kopen als je ze ook kan lenen? Met de Peerby app op je telefoon kun je op elke plek en op elk moment een oproep doen naar je buren.

De app staat in de app store en is gratis.

Peerby lanceerde in september 2012 haar website en groeide binnen no time uit naar meer dan 12.000 leden. Vandaag presenteert Peerby haar iPhone app, zodat je op iedere plek en op ieder tijdstip Peerby kunt gebruiken. Plannen voor een Android app zijn in de maak.

Zo werkt de app
Via de app geef je aan waar je naar op zoekt bent en Peerby stuurt een bericht naar mensen in je buurt die ook lid zijn van Peerby. Heb je even een ladder, fiets, beamer, hogedrukreiniger of een discobal nodig? Je krijgt een reactie binnen gemiddeld 30 minuten.

De Peerby app is opgebouwd uit vier schermen. Het openingsscherm van de Peerby app vertoont alle oproepen die jij hebt geplaatst.

Het tweede scherm vertoont de geschiedenis van alle chats die jij met je buren hebt gehad.

Het derde scherm laat de inkomende inroepen van al je buren zien.

Tenslotte kun je in de vierde en laatste scherm je eigen profiel informatie vinden.

Quotes:
De Consumentenbond over Peerby:
“Het is leuk om Peerby een keer te proberen. Het zal je verbazen hoe behulpzaam en sociaal dit netwerk is. Bovendien kun je geld besparen door te lenen in plaats van te kopen.”

Daan Weddepohl, oprichter van Peerby over de app:
“Met Peerby willen we de wereld veranderen door middel van technologie. Sinds september 2012 was er de Peerby website en nu, met de lancering van de PeerbyApp, nemen we de volgende stap. Overal waar je bent toegang tot alle spullen in je buurt binnen handbereik.”