Peerby bij Omroep MAX over de deeleconomie!

Van koop- naar deeleconomie?
‘Yes, we can!’ Een discussie tussen jonge starters, werklozen, vechters, vastgeroeste ondernemers en optimisten over hoe je in tijden van crisis nieuwe initiatieven bedenkt en het hoofd boven water houdt. Twee weken geleden was dit het onderwerp van het programma Hollandse Zaken op Omroep MAX en Peerby’s Ieteke was ook van de partij!

Onderwerpen als dromen, de crisis, oude economie, nieuwe economie en wat we in huis moeten hebben om staande te blijven in deze tijd komen aan bod. Benieuwd wat onze Ieteke over Peerby en de nieuwe economie vertelt? Bekijk hier de uitzending.

Meer over de nieuwe economie
Deze nieuwe economie, ook wel de deeleconomie genoemd, gaat er vanuit dat toegang tot spullen belangrijker is dan bezit. Als je een schilderij wilt ophangen wil je immers een gat in de muur en daarvoor hoef je geen boormachine te bezitten. Even lenen is voldoende. Op deze manier wordt een product een dienst in plaats van bezit.

Nieuwsgierig naar meer over de deeleconomie? Hier de TedTalk van Rachel Botsman, koningin moeder van de deeleconomie (collaborative consumption in het Engels), over de deeleconomie. Zij inspireerde Daan, bedenker van Peerby, way back in 2011 toen hij Peerby (toen nog Buurhuur) bedacht.