Over Peerby

Welkom bij Peerby! Peerby is een app en een website waarmee je spullen kan lenen van mensen in de buurt op een snelle en veilige manier.

Via Peerby laat je je buren weten waar je naar op zoek bent. Dit rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Zo is Peerby goed voor je portemonnee, bevordert het de sociale contacten in de buurt en ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby werd being 2012 opgericht door ondernemers Daan Weddepohl en Eelke Boezeman. Sinds de launch in september 2012 groeit het aantal leden en Peerbydeals exponentieel. Lid worden is gratis en zo gepiept.

Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Wij geloven in “wij” en niet alleen maar “ik”. Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat “goed” is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou.

Je kunt ons ook volgen op Twitter en Facebook!

Hoe werkt Peerby:

Reacties

 1. Anne-Marie van der Weijden zegt:

  Hoi Daan,

  wat een ontzettend leuk idee heb je ontwikkelt! Voor mijn opleiding concept en productontwikkeling heb ik samen met 3 anderen een soortgelijk concept ontwikkelt om het dorpje Lettele te verduurzamen. Wij hadden er nog wat extra functies bij en mocht je ervoor open staan, dan zouden we die graag met je delen.

  veel succes met je concept!
  Hartelijke groeten.

  Anne-Marie