Maak je eigen WK-café!

Het is bijna zover! Onze jongens lopen zich warm in Brazilië en wij zijn druk bezig met het oefenen van onze support yel. Voetbal kijk je samen, maar om nou met je vrienden voor een klein teeveetje te zitten is ook weer zo onhandig. Daarom hebben wij hier zes tips waarmee jij binnen no-time je eigen WK-café maakt!

Tip 1: Een beamer en een witte muur
Goed en groot beeld is natuurlijk een must voor je eigen WK-Café! Met een beamer en een witte muur heb jij zó het allergrootste scherm van de hele buurt.

Het installeren van de beamer:

  • Elke beamer is anders. Heb je een beamer geleend via Peerby? Vraag even aan je buur hoe je hem het beste aan jouw tv of laptop kunt aansluiten.
  • Zet de beamer op een veilige plek. Bij een onverwachts doelpunt zal iedereen opspringen en dan wil je niet dat de beamer op z’n gat valt.
  • Plaats de beamer goed: je wil geen schaduw in het beeld van je buurman die voor de beamer staat, hoe goed jullie ook bevriend zijn.
  • Het beste beeld krijg je als je de beamer recht voor de muur zet. Hierdoor moet hij wat hoger geplaatst worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een keukentrapje.
  • Heb je geen witte muur? Gebruik dan een scherm, of anders kan je altijd nog je gekleurde muur witten ;-)

Tip 2: Geluidsinstallatie: boxen + versterker
Het beeld is geregeld! Maar we moeten het geluid niet vergeten, de meeste beamers hebben namelijk geen versterker en boxen ingebouwd. Met een geluidsinstallatie kan iedereen straks het Wilhelmus uit volle borst en in de maat meezingen.

Test de beamer en de geluidsinstallatie een paar uur (of liever nog een dag) voordat de wedstrijd begint! Dan weet je zeker dat alles het goed doet en je de juiste kabels hebt :-)

Tip 3: Koelbox
Voetbal en bier. Lekker! Maar we willen onze biertjes wel graag koud. Om niks te missen van de wedstrijd is een grote koelbox de perfecte uitkomst. Pak je het helemaal luxe aan dan kan je er ook voor kiezen om een kleine koelkast in de kamer zetten. Niet zoveel plek? Houd dan je drank koud met een emmer of grote schaal gevuld met ijs.

Tip 4: Zit- en staplekken
Een paar statafels en wat stoelen zorgen ervoor dat al je vrienden een goede plek hebben om de wedstrijd te kunnen zien. Daarbij spreken wij een lichte voorkeur uit naar statafels, dit levert meer plekken op en zorgt daardoor voor een optimaal cafégevoel.

Tip 5: Oranje versieringen
Een WK-Café moet wel opvallen natuurlijk. Kom in de sfeer met oranje slingers, brulshirts, wuppies en meer. Maak een verkleed-corner waarbij al je gasten zich oranje kunnen versieren. Nederlandse vlaggen, hoeden en schmink doen het altijd goed! Zelf doe je als café-eigenaar een mooi oranje schort aan ;-)

Tip 6: Eten van de tegenpartij 
Hou je van koken? Organiseer een diner van te voren of maak lekkere hapjes in stijl van de tegenpartij! Voor de eerste wedstrijd verras je je buren met heerlijke tapas, terwijl je bij de tweede en derde wedstrijd de Australische en Chileense keuken ontdekt. Je kunt natuurlijk ook iets afhalen bij je buren via thuisafgehaald.

Zo eten we de tegenpartij figuurlijk én letterlijk op!

Verzamel alles vandaag nog via Peerby

Heb je er al helemaal zin in om je huis om te dopen tot een WK café? Hier is een lijstje met alles wat je nodig hebt. Vul hem aan en vraag het je buren via Peerby:

- Beamer
- Geluidsinstallatie
- Boxen
- Versterker
- Koelbox
- Statafels
- Klapstoelen
- Oranje versieringen

Veel plezier en stuur ons een foto van je WK-café! We zijn benieuwd!