Lita in de hoofdrol op hoge hakken

De moeder van de elf jarige Lita stuurde ons laatst zo’n leuk verhaal dat we deze graag met jullie willen delen! Lita speelde de hoofdrol in de eindmusical van haar school en had hiervoor een paar hoge hakken nodig. Samen met de meiden van haar klas hadden ze namelijk afgesproken om op high heels te gaan. Helaas was er een probleempje… waar de andere meiden hakken konden lenen van hun moeder paste de kleine Lita met maat 36 haar moeders hakken van maat 39 niet!

Maar de hoofdrol en niet op hoge hakken? Dat kan natuurlijk niet! Samen met haar broer struinde ze het internet af. Peerby kende ze al van haar moeder, die wel eens wat had geleend. Ze besloten samen een account aan te maken en deden een oproep. Moeder Hanneke kreeg deze oproep ook, maar had geen idee dat haar eigen kinderen hierachter zaten totdat ze haar zoon hoorde roepen ‘JA er zijn HAKKEN!’. Binnen 20 minuten was er een reactie van iemand die in de buurt woonde én maat 36 had!

Met z’n allen langs bij de buurvrouw om de schoenen passen en ja, deze zaten veel beter! Lita mocht de schoenen een maand lenen zodat ze er naast de eindmusical ook de bonte avond van het schoolkamp op kon doorbrengen.

Hanneke, Lita en de buurvrouw, bedankt voor het mooie verhaal!

Ook lenen via Peerby? Aanmelden is gratis en zo gepiept:
1. Ga naar www.peerby.nl (of download de iPhone app)
2. Gebruik Facebook om je aan te melden (of maak een account aan met je email adres)

Dat is het! Nu kan je een oproep sturen naar je buren als je even iets nodig hebt. Dit doe je door te klikken op ‘Oproep plaatsen’. Een email wordt gestuurd naar je buurtgenoten met je oproep. In Amsterdam heb je meestal binnen 30 minuten antwoord!