Leer je buurt kennen via het BankjesCollectief!

Ben je zondag vrij en heb je nog geen plannen? Leer dan je buren beter kennen door deel te nemen aan het BankjesCollectief! Hoe werkt het? Schrijf je in en ‘open’ een bankje voor je huis, in je straat of in het park en nodigt buurtgenoten, wat vrienden en familie uit. Je kan natuurlijk ook gezellig langs gaan bij een bankje van iemand anders in de buurt!

Bewoners met een (via Peerby geleend :) ) bankje kiezen wat ze serveren: van een kopje koffie tot een lekkere lunch en van een mooi verhaal tot een knikker-clinic. De bezoekers bepalen achteraf wat ze het waard vinden. Een heerlijke en ontspannen manier om je buurtgenoten te leren kennen.

bankjescollectief1

Hop van bank naar bank in Amsterdam Oost
Omdat zondag alweer de laatste editie van het bankjesseizoen plaatsvindt belooft het een speciale te worden. Het BankjesCollectief presenteert daar namelijk… de BankjesHopper! De BankjesHopper is een knalgele Piaggio Ape taxi die jou van bankje naar bankje brengt. Twee typische ‘cafébazen’ nodigen iedereen uit in het openluchtcafé om zo buurtgenoten te ontmoeten. Ondertussen ontdek je hoeveel bankjes Amsterdam-Oost rijk is en proef je de potentie van het volgende bankjesseizoen. In elke straat, op elke stoep schuilt immers een openluchtcafé.

Nieuwsgierig? Ontdek hier of, en hoeveel bankjes er dit weekend er in jouw straat openen.