Nieuwe investering én op ‘t NOS journaal!

Daan, bedenker van Peerby, was er maar druk mee. Afgelopen maanden rende hij van pitch naar overleg met mogelijke investeerders. Met succes! We hebben een investering van €1.7 miljoen euro opgehaald. Met het geld gaan we vol aan de internationale groei en de website en app werken! Dit nieuws haalde zelfs het NOS Journaal, kijk maar:

Investeringsronde
De Franse investeringsmaatschappij XAnge leidde de investeringsronde en het Nederlandse Sanoma Ventures deed voor een tweede keer mee. Ook nummer één accelerator* Techstars en suikerooms uit Canada en de VS investeerden.

Internationale groei van lokale communities
Op dit moment kunnen er via Peerby spullen geleend worden in heel Nederland en Belgie, Londen, Berlijn en in acht pilotsteden in de Verenigde Staten. Met het geld willen we de internationale groei van lokale communities mogelijk maken. Het doel is om eind volgend jaar actief te zijn in minstens 50 steden in de Verenigde Staten.

Peerby in Nederland
In Nederland zetten we vol in op productontwikkeling. Op dit moment worden de meeste spullen gevonden binnen 30 minuten. Dat willen we verder terugbrengen, wie weet tot wel één minuut.

Dat het Peerby als enige is gelukt om een goed werkende marktplaats voor het lenen van spullen te creëren is samen met de exponentiele groei de belangrijkste reden dat internationale investeerders als XAnge, Sanoma en Techstars in het bedrijf investeren. Dat bewijst dat Peerby niet alleen een sociaal en een duurzaam impact heeft maar ook voor investeerders interessant is.

Nicholas van XAnge zegt hierover in de Telegraaf (vrijdag 31 oktober):
“Als ik aan Peerby denk, zie ik geen betaalde dienst voor me. Het zit in Peerby’s DNA dat het gratis is. Wij willen ze helpen snel te groeien. Dan komt geld verdienen over een paar jaar vanzelf.”

newsletterhoeraheader

 

* Een startup accelerator is een programma waar je als startend bedrijf aan kan mee doen. Je leert hierbij alles over het opzetten van je eigen bedrijf zoals netwerken en pitchen. Daarnaast wordt je gecoacht door ervaren mentoren.