De Peerby app in een nieuw jasje én nu ook voor Android!

Het was hard werken voor onze ontwerpers en programmeurs de afgelopen maanden, maar vandaag is het zover: de spiksplinternieuwe Peerby app is af! De nieuwe app is volledig in een nieuw jasje gestoken én naast iOS ook beschikbaar voor Android. We vroegen onze Anna, die aan kop stond van dit project, wat de nieuwe app allemaal kan. Anna

Allereerst gefeliciteerd! Hoe waren de afgelopen maanden?
Bedankt! Ik ben hartstikke trots op het team, we hebben hard gewerkt en zijn erg blij met het resultaat. Verder zijn we alle leden, die geholpen hebben als tester, eeuwig dankbaar. Hun feedback was heel waardevol tijdens het ontwikkelen van de app.

De app ziet er mooi uit en is nu ook beschikbaar voor onze Android gebruikers! Dat klopt! We hadden nog geen Android app en veel leden hebben hier wel behoefte aan omdat ze een Android telefoon hebben. We besloten om helemaal opnieuw te beginnen en te leren van de app die we al hadden.Voordat we begonnen, zijn we eerst goed naar de iOS app gaan kijken en hebben we onderzocht wat er allemaal beter kon. Uit dat onderzoek bleek dat de app simpeler en handiger kon. Hij is nu een stuk frisser, gebruiksvriendelijker en heeft meer functionaliteiten!

Zijn de gebruikers van onze oude iOs app nu helemaal de weg kwijt?
Haha nee, zeker niet! We zijn van vijf tabs in de oude app, naar drie gegaan, in het hoofdmenu van Peerby. Daardoor is de app versimpeld terwijl we wel meer functionaliteiten hebben kunnen toevoegen. De app is hopelijk een stuk inspirerender geworden en juist makkelijker te begrijpen!

Naast dat ‘ie er goed uit ziet… wat kan de app allemaal?
Als je de Peerby app opent kunnen leden direct oproepen plaatsen voor de spullen die ze zoeken, zoals ze gewend zijn op Peerby. Je buren ontvangen een notificatie en kunnen aangeven of ze het hebben of niet. Verder laten we ook items zien die je zou kunnen lenen. Deze zijn verdeeld in categorieën zoals koken of entertainment, maar ook speciale categorieen zoals Halloween, Sinterklaas en Kerst. We laten ook zien wat er op dit moment populair is op Peerby; onze trending items. We willen onze leden graag inspireren door te laten zien wat er voor iedereen allemaal mogelijk is wanneer mensen spullen met elkaar gaan delen. Verder vind je onder de ‘transactie tab’ een overzicht van al je lopende oproepen. Hier zie je de geplaatste en ontvangen oproepjes die je met een ‘ja’ hebt beantwoord. Is het geleende item weer terug bij de eigenaar? Dan archiveer je de oproep en verdwijnt hij uit de transactie tab. We wilden de nieuwe app ook persoonlijker maken. Je kunt nu iets vertellen over jezelf en dat is voor andere buren zichtbaar.

Het lijkt erop dat je nu ook beter kunt zien wat er in je buurt gebeurt?
Dat klopt! In de oude app zagen we dat het gedeelte waar je kan zien hoeveel Peerbyleden in je buurt wonen goed werd bekeken. Mensen willen graag zien hoeveel leden in de buurt wonen, wat andere buren allemaal met elkaar delen. Nu ontvang je hier je oproepen die speciaal aan jou worden gevraagd door middel van een push notificatie en zie je wat er in jouw buurt nog meer wordt gevraagd en uitgeleend.

Transactions

 Timeline  Categories

 

 

 

 

 

 

Is de App helemaal af?

Nee! Bij Peerby werken we met de ‘Lean’ product methode. Dat betekent dat we de app voortdurend aan het verbeteren zijn. Een nieuwe app maken met zoveel functies als Peerby kost eenmaal heel veel tijd en werk. We hebben in deze nieuwe app een nieuwe structuur neergelegd waar de functionaliteiten die we nog graag willen hebben in de toekomst beter inpassen. De komende tijd gaan we nog een heleboel nieuwe dingen bouwen die de app nog beter maken.

AH! Wat kunnen onze leden dan nog meer verwachten in de toekomst?
Je kan nu al zien wat er gebeurt in je buurt, maar dat willen we graag nog wat interactiever maken. Zodat je bijvoorbeeld een vraag kan stellen aan je buur over een oproep, je buur kan bedanken of kan zien dat een oproepje is gelukt. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van een kleine garantie die onze leden kunnen nemen om zeker te weten dat er helemaal niets mis kan gaan met hun spullen. En we zijn heel benieuwd wat onze leden vinden van de app en aan de hand daarvan willen we Peerby blijven verbeteren.

Bedankt Anna! Enne.., wat heb je nou zelf als laatste geleend via Peerby?
Goede vraag! Het design en development team probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van Peerby, zodat we steeds zelf ervaren wat we gemaakt hebben. Dat is heel belangrijk vind ik. Ik heb net mijn touw en blok uitgeleend en heb laatst een tekentablet van m’n buurman Jochem geleend. Deze hebben we onder andere gebruikt om de app te maken. Bedankt Jochem! Verder nodigen we alle leden graag uit om de app zo snel mogelijk uit te proberen. Kom je ergens niet uit of heb je ergens vragen over? We horen graag jullie feedback!

Download hier de nieuwe Peerby app voor Android en iOS. Wat vind jij van de nieuwe app? Laat het ons weten in de comments. We zijn heel benieuwd!