De diskettes van Alfred

Dit is Alfred. Toen Alfred in zijn studententijd rond 1999 in de uurtjes op het kantoor niks te doen had, schreef hij verhalen met zijn vrienden alsof ze ridders waren in plaats van kantoorslaven. Deze had hij opgeslagen op diskettes. Toen hij ze laatst weer wilde lezen kon hij ze helaas niet in zijn nieuwe computer doen. Gelukkig kon hij via een Peerby buur de diskettes legen, en zo zijn verhalen weer lezen!

Benieuwd naar een verhaal van ridder Alfred?

Geachte leden van het Middeleeuws Genootschap, Ridders der Bruyne Ster in het bijzonder,

Gisteren in TNO/Voeding kregen de noeste factotum, tevens Assenaar Alfred “de Mosselman” en ondergetekende, verguisd vaandeldrager van het Corps, eindelijk de beschikking over nota bene één PC. Vandaag blijkt het een oud werkpaard van het prototype 486, doch opgezadeld met 24MB geheugen.

Vervolgens viel de van lorgnon geëquipeerde computerman, drager van de schuilnaam Freek, met de deur in huis binnen, immer campagne voerend voor “onze” nog te arriveren computers, waarvan wij thans vermoeden dat deze met de bestelling van begin komende week aanstormende apparaten behoren tot de friste generatie Pentium IIs.

Ook nu zegt novice Alfredo mij, ons steevast bevrijdend uit semi-slaapsituaties middels zijn fraai geformuleerde, snedige thesen, dat een opwelling ons glashelder dient te maken, dat eindelijk de komst der hijskranen achter ons gemeubileerde studievertrek ongekunsteld uit bovenstaande is te rationaliseren: de vooralsnog onbekende doch deksels rappe machines zullen een zo fabelachtig volume behelsen, dat zij slechts met behulp van een 60 meter hoge takel door eenverticaal openend raam in ons kantoor gehesen kunnen worden!

Juist viel mijn waarde vriend en rechterhand der facilitaire dienstverleningen ons kantoorbinnen, inspecterend of wij het beloofde notebook reeds welkom hadden geheten.
Rood aangelopen en sissend van walging koos hij het hazenpad, na van “DeMosselman” een negatieve weerklank te hebben gekregen. “De strijdbijl is hierbij opgegraven!”, bazuinde hij rond met schelle intonatie, na efficiënt een rochel ten gehore te hebben gegeven.

Nou, mensen,hoe dit relaas afloopt zullen we spoedig te weten komen!

Saluten vanuw Neederighe Medewerkers,

Confrater Alfredo en Ridder Ruggero