Centraal Beheer en Peerby hebben een deal!

We waren er de afgelopen tijd al stilletjes mee bezig, maar nu is het officieel: samen met Centraal Beheer ontwikkelen we een speciale leenverzekering voor spullen: de ‘Peerby Garantie’. Dit betekent dat het lenen en uitlenen van spullen nu nog laagdrempeliger wordt voor de leden, én het waarborgt een goede relatie met de buren.

20150109CentraalBeheerFB1b

Behoefte vanuit de leden
Door middel van een experiment gaven onze leden aan behoefte te hebben aan meer zekerheid. Peerby leden vertrouwen elkaar, maar een ongelukje kan je niet uitsluiten. Na experimenteren, testen en veel praten kwamen we erachter dat onze leden een mini-verzekering wel zagen zitten. De aansprakelijkheidsverzekering biedt hiervoor niet altijd uitkomst en een ander verzekeringsmodel op het gebied van lenen van spullen bestond alleen nog niet. Zie daar, het idee voor een tijdelijke spullen-leen verzekering was geboren.

Even Apeldoorn bellen.
Tijdens onze zoektocht naar een partner besloten we ‘even Apeldoorn te bellen’ en kwamen we terecht bij Centraal Beheer. Een verzekeraar die al langer en als eerste actief is in de deeleconomie (zo verzekeren ze de auto’s van SnappCar) en graag met ons een totaal nieuw ‘product’ willen ontwikkelen. Centraal Beheer wil graag meer met de deeleconomie doen, daar liggen ook hun roots met het risicodelen. Voor Peerby gaat het aanbieden van de garantie hand in hand met het eerste verdienmodel.

Verzekering is optioneel, Peerby is in basis (altijd!) gratis.
Leen je graag je fotocamera uit, maar wil je er zeker van zijn dat het goed geregeld is wanneer er onverhoopt iets misgaat? Heb je af en toe een boormachine nodig en wil je zonder zorgen gaten maken met de boor van je buur? Zowel lener als uitlener kunnen ervoor kiezen de Peerby Garantie af te sluiten. De lener betaalt de garantie. De Peerby Garantie is dus optioneel, de dienst Peerby blijft in de basis gratis. We zijn erg benieuwd of mensen door de Peerby Garantie ook andere (bijvoorbeeld duurdere) spullen gaan delen.

En zo komen we op Peerby’s eerste verdienmodel
De garantie is een wens van leden en daardoor zien we het als een echte toevoeging voor Peerby. Leden kunnen zo onbezorgd nog meer lenen en uitlenen. Daarnaast is het voor ons de kans om een eerste verdienmodel in te richten, waarmee we in de toekomst de kosten van het platform kunnen dragen. De waarde op het Peerby platform wordt gecreëerd door de uitwisseling tussen buren. “Wij wilden graag een verdienmodel dat niet van deze waarde afroomt, maar er juist aan bijdraagt.” Aldus Daan Weddepohl, bedenker van Peerby.

Eind januari is de eerste versie af
Deze maand zal een testversie van de Peerby Garantie beschikbaar zijn voor leden in Amsterdam, gevolgd door de rest van Nederland later dit jaar. De Peerby Garantie is optioneel; leden mogen er zelf voor kiezen of ze ‘m afsluiten of niet. De komende periode gaan we de Peerby Garantie volop testen, daarbij is jullie feedback meer dan welkom!