Kamperen met geleende spullen in hartje Amsterdam!

Wij van Peerby houden van initiatieven waarbij buren elkaar leren kennen en daarmee de buurt leuker wordt. Daarom vandaag een blog over de Buurtcamping (van 15-17 augustus in het Noorder-, Rembrandt- en Oosterpark te Amsterdam) en de ervaringen van kampeerster Renet!

Vorig jaar vond de allereerste editie van de Buurtcamping plaats. Het Oosterpark in Amsterdam Oost werd omgetoverd tot een camping waar je je tentje kon opzetten en naar hartelust kon kamperen. Drie dagen lang was het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is.

Van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leefden ze er vol positieve energie gezellig samen, ontmoetten elkaar en hielpen elkaar. Door het grote succes zijn er dit jaar naast de buurtcamping in Oosterpark ook buurtcampings in het Rembrandtpark en Noorderpark. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen.

Rembrandtparkbuurt bewoonster Renet (44) was erbij vorig jaar en is nu bezig met de voorbereidingen van de komende buurtvakantie, als campingbeheerder van het Rembrandtpark. Ze doet vooral mee aan de Buurtcamping voor het sociale aspect vertelde ze ons. “Een deel van de mensen die op de Buurtcamping staan kunnen niet op vakantie, daardoor is er op de Buurtcamping veel positieve integratie, dat is iets wat mij erg aanspreekt!”. Vorig jaar had ze praktische zaken zoals een tent en matrassen kunnen lenen. “Dit jaar heb ik via Peerby naast mijn tent ook een bingospel en een iPhone 3 kunnen lenen van mijn buren. Ik wil graag een filmpje maken van de mini-vakantie!”

Wat ze nu zo leuk vindt aan Peerby? “Nou, ik zag een Peerby-uitwisseling tussen een gezin en uitlener waarbij het ging om een totale campingset. Het gezin dat het mocht lenen was erg blij maar de uitlener was ook supertrots. En alles kwam weer totaal netjes terug. Heel fijn, zo hoef je geen dingen te kopen die je maar een weekend gaat gebruiken.”

Bewoners met een postcode in de buurt van het Rembrandt-, Noorder- of Oosterpark kunnen zich nog opgeven voor de Buurtcamping! Mensen met een stadspas en vrijwilligers staan gratis.

Zoek jij nog wat voor je kampeerset voor op vakantie? Plaats hier je oproep via Peerby!