Alles wat je wilde weten over de Peerby Garantie

Wanneer je jouw spullen verhuurt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat ze in goede staat terugkomen. Bij Peerby Go hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wij vinden het belangrijk om zowel huurders als verhuurders zekerheid te bieden. Een ongelukje is immers nooit 100% uit te sluiten. Daarom vallen jouw spullen tijdens de verhuur onder de Peerby Garantie. Wat houdt de Peerby Garantie precies in? Je leest de hoofdpunten in deze blog.

Peerby Garantie helpt bij schade
Is er schade ontstaan tijdens de verhuur anders dan normale slijtage door gebruik of doordat het product het einde van zijn levensduur heeft bereikt? Dan kan je rekenen op de Peerby Garantie. Wij zorgen ervoor dat je een vergoeding krijgt voor een eventuele reparatie of om een vervangend product in een vergelijkbare staat als voor de verhuur aan te schaffen.

Peerbij Garantie helpt bij vermissing van producten
Is de verhuurperiode voorbij en heb je je product – ook na meerdere herinneringen aan het adres van de huurder – nog niet terug? In dit geval ben je door de Peerby Garantie gedekt. We raden iedereen aan om foto’s van het item vóór de verhuur te maken (het liefst ook van de aankoopbon) om de afhandeling van vermissing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat te doen bij schade?
Als er schade ontstaat tijdens de huurperiode is dat heel vervelend. Loop na afloop altijd het item goed langs -het liefst met de huurder- en noteer de schade en maak er foto’s van. Verhuurders kunnen tot 48 uur na ze het item hebben teruggekregen de schade doorgeven aan Peerby Go via mail (go@peerby.com). Ons Support Team zal na de ontvangst van je schade contact met je opnemen om de verdere afhandeling met je te bespreken.

Wat te doen bij vermissing?
Als je na de verhuur niet op de afgesproken tijden het product terug hebt en je kan geen contact krijgen met de huurder, vragen we je om dit zo snel mogelijk bij ons te melden via mail (go@peerby.com) of telefonisch (020-8932329). Ons Support Team zal na je melding contact me je opnemen om de verdere afhandeling met je te bespreken.

Wat is de verantwoordelijkheid van de huurder?
Als de huurder het product onzorgvuldig gebruikt (lees hier wat daaronder valt) of helemaal niet terug brengt is de huurder daarvoor aansprakelijk. Als je met de huurder tot een oplossing kan komen is dat natuurlijk fijn. Kom je er met de huurder niet uit, dan krijg je de schade direct vergoed van ons en wij regelen de afhandeling met de huurder. Het kan zijn dat we alsnog proberen om de schade op de huurder te verhalen.

Het begint met een goede voorbereiding
Een zorgeloze verhuur begint met een goede voorbereiding. Lees voorafgaand aan de huur onze tips voor slim verhuren. Meer informatie over de Peerby Garantie vind je in de algemene voorwaarden.

Nu ben je helemaal op de hoogte van de Peerby Garantie! Wist je ook al dat je op deze pagina de meest populaire producten van het moment kan vinden? Door deze producten te verhuren maak je je buren erg blij, en verdien jij ook nog eens lekker bij.