10 tips om met Peerby Buy Nothing New maand door te komen!

Een maand lang níks nieuws kopen. Dat betekent dus niet naar de winkel voor die handige aanhangwagen, dat leuke computerspelletje, fijne grillpan of gourmetstel. Ook geen nieuwe schoenen, partytent, computerkabel en ga-zo-maar-door. Denk jij deze challenge aan te kunnen? Dan is dit jouw maand, het is namelijk Buy Nothing New maand! Wij geven je 10 tips om de kracht van Peerby in te zetten en deze maand geen nieuwe spullen aan te schaffen!

Buy Nothing New: waarom?
Sleep jij ook met elke verhuizing weer tig verhuisdozen mee die vervolgens drie maanden ongeopend op zolder liggen? Je bent niet de enige! De meeste van ons hebben te veel spullen, in ieder geval meer spullen dan dat je dagelijks gebruikt. Tijdens de Buy Nothing New maand kun je opnieuw de spullen gaan ontdekken die je al hebt. Misschien kom je wel spullen tegen waarvan je niet wist dat je ze had! Op deze manier kun je het uitgespaarde geld uitgeven aan leuke dingen om te doen zoals een etentje, yoga-les of kook workshop.

Buy Nothing New: spelregels
Tijdens Buy Nothing New maand wordt je uitgedaagd om een maand lang niks te kopen. Dit betekent dat je op uitzondering van eten en drinken, medicijnen en cosmetica geen gloednieuwe dingen mag kopen. Speur eens rond in je huis wat je al hebt of vraag het je buren!

Hier vind je tien tips om Peerby te gebruiken om deze herfstmaand door te komen!

1. Door de regen met Peerby
De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan! Regen, wind, storm. Stond je net op het punt een regenpak of paraplu te gaan kopen? Ho stop! Tijdens de BNN maand willen we natuurlijk ook droog blijven, probeer daarom eens een paraplu, regenponcho of regenlaarzen via Peerby te regelen!

2. Verkouden?
Ondanks een regenpak toch verkouden geworden? Geen nood, je bent er zo vanaf! Hou je goed warm met een elektrische deken, leg een halve ui (ja dat werkt echt!) naast je bed en drink veel. Je verkoudheid is zo weer over!

3. Op vakantie!
Nog even niet toe aan de herfst en een lekkere zonvakantie geboekt in de herfstvakantie? We geven je geen ongelijk! Voor een vliegvakantie is het natuurlijk fijn om een stevige koffer te hebben. Vraag je buren eens of je die van hen kan lenen! Ook fijn om mee te nemen: een opblaasbaar kussentje voor in het vliegtuig, boeken over de bestemming of om aan het strand te lezen en een grote strandhoed om niet te verbranden.

4. Familie etentje
Met een familie etentje in de planning staan komt de BNN maand niet zo heel goed uit. Met de hulp van Peerby heb je het zo gefixed. Huur bijvoorbeeld wat extra klapstoelen van je buren, een extra bijklaptafel en een kinderzitje zodat je kleine neefje of nichtje ook aan tafel kan zitten. Met een gourmetstel erbij (of twee?) heeft iedereen het naar z’n zin! Nu nog voor het eten zorgen ; )

5. Gala
De kerstmaanden zijn ook weer in het zicht. Binnenkort al een gala, borrel of uitje in de planning met een dresscode? Twee keer in dezelfde outfit komen is nooit leuk, vraag daarom eens aan je buren of ze een mooie jurk of pak te huur hebben. Een paar mooie schoenen en een clutch (voor de dames) erbij en je outfit is helemaal top!

6. Tuin winterklaar maken
Oktober is een goede maand om je tuin winterklaar te maken. Geef je gazon bijvoorbeeld nog een maaibeurt met de grasmaaier. Met een snoeischaar kun je je struiken zoals een klimop, fruitboom en haag snoeien. Gereedschap kopen? Vraag het je buren via Peerby!

7. Fiets
Komt er een vriend of vriendin logeren? Een fiets is altijd handig! Gemiddeld bezit een inwoner van Nederland 2,6 fietsen. Grote kans dus dat jouw buur er een voor je te leen heeft!

8. Stoofvlees
Stoofvlees is een heerlijk gerecht voor in de herfst en winter. Gerechten vind je bijvoorbeeld hier, hier en hier. Huur van je buren een stoofpan en schotel jezelf, je familie of misschien wel je buren een heerlijke maaltijd voor!

9. Verjaardag
Jarig deze maand? Gefeliciteerd! Tijdens verjaardagen krijg je vaak zo’n overdaad aan bloemen dat je misschien niet genoeg vazen in huis hebt. Ren deze keer niet naar de winkel voor een nieuwe, maar vraag je buren eens of je een vaas van hen kan lenen!

10. Yoga
Ga zen de winter in en begin deze maand met yoga! Koop niet direct meteen je nieuwe gear maar vraag je buren deze maand of je een yogamat kunt huren. Namaste!

Heb jij nog een tip voor alle mensen die mee doen aan de Buy Nothing New maand? Laat het ons weten!